Missie & visie

Kenmerken die horen bij onze school zijn: toegankelijkheid, veilig en vertrouwd, begrip voor verschillen, verantwoordelijkheid en kwaliteit. Samen geven ze onze missie en visie op onderwijs weer.

Toegankelijkheid

Wij hebben als school niet alleen een onderwijstaak maar ook een voorbeeldfunctie. Daarom zien wij de school als een plek die laagdrempeligheid weergeeft en waar iedereen binnen kan lopen om vragen te stellen, informatie in te winnen of zorg uit te spreken. Ook willen wij als school betrokken blijven in de buurt en hierdoor de buurtbetrokkenheid en openheid versterken. Dit alles kan natuurlijk niet zonder duidelijke communicatie naar en met betrokkenen.

Veilig en vertrouwd

Wij geloven dat een kind pas optimaal kan leren en werken als het zichzelf durft en leert te zijn in iedere omgeving. Met dit doel in ons achterhoofd zetten wij ook veel projecten buiten de school in werking. Dit zorgt ervoor dat de kinderen bekend raken met hun omgeving en uitdagende, nieuwe situaties.

Begrip voor verschillen

Ieder kind is uniek. En heeft ook een eigen persoonlijkheid. Deze persoonlijkheid is iets waar wij op de Weerijs zicht op willen krijgen. Zowel van uw kind als dat van een ander. Dit zorgt ervoor dat kinderen bij ons op school respectvol met elkaar omgaan en leren elkaars verschillen te begrijpen en accepteren. Ook op cultureel vlak hebben wij hier oog en aandacht voor.

Verantwoordelijkheid

Omdat we de kinderen op onze school zelfstandig willen maken voor de samenleving waar ze dagelijks mee te maken hebben, krijgen ze bij ons veel verantwoordelijkheid. Deze verantwoording geven wij als school op momenten waarvan de kinderen als eigenaar van hun leerproces kunnen werken. Dit zorgt ervoor dat ze niet alleen verantwoording krijgen, maar ook hun verantwoording nemen wanneer er iets moet gebeuren of veranderen

Kwaliteit

Kwaliteit is iets waarbij we kijken naar de mensen die ons onderwijs mogelijk maken. Zij zijn onze drijvende krachten en zorgen, ieder met hun eigen professionaliteit, voor een gevarieerde en gestructureerde lesomgeving waarin de kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen, waardoor wij een uitgebreid aanbod aan specialisme bij ons op school hebben.